Välkommen till Elvis, Doris & Maja

 

Hem  l  Elvis  l  Doris  l  Maja  l  Fotogalleri  l  Resultat  l  Rasstandard  l  Till Minne  l  Om oss..  l  Länkar  l  Gästbok  l  E-Mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till Minne av våra änglahundar 

Emil


Robin och Emil leker i snön


Marcus och Emil

Le'Pet's Heartbreaker

Vår lilla solstråle Emil finns inte hos oss längre. När han var 8 månader opererades han för osteokondros i höger bogled men blev inte bra utan fortsatte att halta. Efter ett par månaders haltande efter operationen hade han även fått osteokondros i vänster armbåge. Dessutom fick han pålagringar i båda armbågarna och i den opererade bogleden. Så efter en massa veterinärbesök, medicinering av olika slag, rehab. sim, massage och stretching gick det inte att göra mer så Emil fick somna in alldeles för tidigt.
Sov gott lilla gubben, du finns alltid i våra hjärtan!!


Oskar

Sara och Oskar, visst är dom söta

Le'Pet's Asterix
1 x Cert 2-Bästa Hanhundsklass

Vår härliga hane Oskar fick somna in när han var lite mer än 5 år. Han fick fel på sköldkörteln och medicinerades för det men efter några år visade det sig att han även hade fått hjärtfel. Han hade förtjockade hjärtväggar och veterinärerna jämförde det med de elitidrottares hjärtan som så tragiskt plötsligt bara stannar. De kunde inte säga när eller var det skulle sluta slå på honom, det kunde inträffa när som. När han även fick vätska på lungorna och trots åldern varken kunde kontrollera blåsa eller tarm utan hade börjat göra inne på nätterna så bestämde vi i samråd med veterinärerna och med Lena, uppfödaren att Oskar skulle få somna in.
Sov gott vår fina vän!!


Amigo


Robin och Amigo campar


Marcus och Amigo

LP1 Le'Pet's Lightning Spirit
1 x Cert BIM

Amigo köpte vi 1992 och han var vår första Golden retriever. Hade min syster och hennes familj inte haft en goldentik som
var så trevlig hade vi kanske aldrig köpt en golden. Winnie som deras tik hette kom också ifrån kennel Le'Pet's
och hette Le'Pet's Queen of Night i stamtavlan.
Amigo var en väldigt lyhörd och följsam hane, på bara 3 starter i lydnadsklass 1 hade han sitt LP, han hade godkänt karaktärsprov och han var godkänd i anlagsklass på viltspår. Dessutom var han vacker och hade 1 CERT och BIM och några CK från utställningar. Men efter en semester på Öland började han bete sig underligt, han hade ofta feber, gick in i olika saker som lyktstolpar och grindar, ögonen undersöktes men var helt normala. Efter många veterinärbesök och provtagningar visade det sig att han hade fått TBE - fästingburen hjärninflammation och hade så ont i huvudet så att han inte såg ordentligt. Han började även morra på folk när de tog honom på huvudet och när han morrade på mina systerdöttrar som han i stort sett träffade dagligen bestämde vi oss för att han skulle få somna in. Han hade ätit penicillin och kortison i över 1 år utan resultat och veterinären kunde inte göra mer för honom.  Tack Lena för allt stöd i samband med Amigos sjukdom.
Sov gott vännen!!


Cindy


Cindy 8 veckor


Cindy och Tanja

Cindy var vår första gemensamma hund och vi köpte henne 1988. Det var en lättlärd tik som vi gick en hel del kurser med på brukshundsklubben. Vi gick på flera lydnadskurser och även på en sökkurs. Vi provade även på att spåra och rapportering tror jag det hette. Vi tävlade aldrig officiellt med henne, för det första var hon oregistrerad men hon började att halta på bakbenen när hon var relativt ung. Några klubbtävlingar var vi med på med blandat resultat förstås men roligt hade vi, på ett par gick det faktiskt riktigt bra. När Cindy var nästan 3 år fick hon livmoderinflammation och fick opereras akut, efter det började hennes höfter att spöka mer och mer, mot slutet ville hon knappt sätta sig och kissa utan att skrika till och springa gjorde hon sällan, det gjorde för ont.
Sov gott gumman! Nu kan du springa på de evigt gröna ängarna utan att ha ont i dina höfter!!
Vi kommer alltid att sakna dig gumman!