Välkommen till Elvis, Doris & Maja

 

Hem  l  Elvis  l  Doris  l  Maja  l  Fotogalleri  l  Resultat  l  Rasstandard  l  Till Minne  l  Om oss..  l  Länkar  l  Gästbok  l  E-Mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om oss..

Hej!
Välkommen hit till oss.
Förutom våra tre hundar består familjen av mig Christel, Niklas som jag är gift med, våra två söner, Marcus som snart är 19 år och  läser till Greenkeeper på gymnasiet och Robin som snart är 17 år och har börjat på Industriprogrammet på gymnasiet.

Här bor vi och våra hundar i en by som heter Sibbhult i Nordöstra Skåne. Vi bor nära både skog och sjö.
Vill vi till havet har vi väl ca. en timmes väg dit med bilen. När vi inte är ute och går eller är iväg med hundarna så dom får simma eller tränar lydnad eller viltspår med dom så har vi en stor tomt på ca. 1700 kvadratmeter som dom kan springa och busa på.
 På somrarna är vi ofta ute med vår husvagn och då är hundarna också med.

Vår första hund köpte vi 1988, en schäfertik som hette Cindy. Vi provade på både lydnad, sök och rapportering med henne och lärde oss mycket tillsammans med henne. Tråkigt nog visade det sig att hon hade höftledsfel och fick ont av det ganska tidigt så innan hon blev fyra år fick vi avliva henne. Vi saknade henne väldigt mycket och bestämde oss snabbt för att vi ville ha en ny hund. Denna gången blev det en Golden Retriever, så 1992 köpte vi vår första Golden och sedan dess har vi inte haft någon annan ras.
Att vi köpte en Golden berodde mycket på Winnie, Le'Pet's Queen of Night som hon hette i stamtavlan,
 Winnie var min syster och hennes familjs hund och hon var en jättetrevlig tik. Lättlärd, pigg och glad och
med ett härligt temperament.

Vi tycker att Golden Retrievern är en ras som passar oss bra i vår familj. Det är oftast pigga och glada hundar med lagom storlek som tycker att det är roligt att hänga med på det mesta.

Alla våra Golden utom Maja kommer eller har kommit ifrån kennel Le'Pet's. Maja är vi fodervärdar till åt
 Lena Pettersson på kennel Le'Pet's men hon är uppfödd på kennel Sunny Delight's.
Tusen tack Lena för våra härliga hundar.